Ponnyridning i Stockholm för de mindre barnen

26 april 2021 Lily Hansen

Har du en liten minimänniska som älskar hästar? Vill du ge den samma uppväxt som du hade, ett liv nära djur och natur? Vänner och bekanta har hästar de har sagt att ni kan låna och rida på. Men för ett litet barn är det bättre att sitta på en ponny som passar barnets storlek. 

Stegen kan upplevas bättre på de större hästarna. Men allt som kommer därtill, kunna borsta mer än bara benen, kunna lägga upp sadeln, nå huvudet. Det är viktiga delar. Ska man börja rida som litet barn, då är det helt klart värt att hitta en ponny som passar storleken på barnet.

 

Bästa dagen i veckan

Att börja på ponnyridning i Stockholm var verkligen rätt sak. Barnet mår så mycket bättre, och längtar verkligen efter dagarna då det står ridning på schemat. Dessutom är motivationen extra stor nu med att hjälpa till och vara snäll hemma. Belöningar som att åka till stallet en extra dag ges då ut. 

Det är kul att se hur mycket glädje barn får i djur, och hur fina och försiktiga djuren är med barnen. De kan verkligen bilda ett speciellt band. Djur och barn tillsammans är helt fantastiskt att se på. 

 

Livet som ponnymamma/-pappa 

Tänka sig allt man gör för sina barn. Trots att det kan finnas rädsla sen innan för hästarna, så tar man sig igenom det. Det blir dessutom lite extra kul för barnet när det får lära mamma/pappa något. Att se barnets lycka i ögonen varenda gång det får träffa sin favoritponny. Det är något speciellt med det. 

Bredvid hästen ställer man snällt upp och leder sitt barn. Försöker hålla fingrarna under hakan på ponnyn. De flesta ponnyer är väldigt godisglada, och det verkar som dessa tror att man har godis så fort man rör på fingrarna. 

Fler nyheter