Bärgning – när olyckan är framme

juli 13, 2019
in akut

Olyckor kan hända året runt och varje tid på dygnet. Därför är det viktigt att det finns någon som finns där för dig oavsett vilken tid det är. När olyckan är framme för en lastbil, buss eller traktor är det inte bara en vanlig bärgning som krävs. Utan det är istället tungbärgning som gäller då de kan hantera storleken på dessa. Om du vill fixa problemet på plats är exempelvis Akutbärgarna en firma som kan hjälpa dig. Ofta kan de laga lastbilen på plats så du slipper att vänta. Detta är självklart ett bättre resultat än att lastbilen ska bli bärgad och fixad på en verkstad. 

 

 

Få den hjälp du behöver snabbt 

 

När en lastbil välter eller är i en olycka skapar detta självklart större problem än enbart en personbil, speciellt om lasten också hamnar på vägen. Detta kan skapa stora köer på vägarna då bilar inte kan köra om, och detta måste självklart lösas akut. Om du är en lastbilsförare är det därför också viktigt att du har en riktigt bra försäkring som gäller för detta. Det sista du vill ska hända är att du råkar ut för en olycka och inte har en försäkring som gäller för bärgning. 

 

Skillnaden mellan en vanlig bärgare och en tungbärgare 

 

En tungbärgare är skapad för att kunna bärga större fordon och då främst lastbilar. Men de används även för att bärga bussar, arbetsfordon och traktorer som väger mer än en vanlig personbil. En tungbärgare har starkare vinschar som klarar mellan 20-35 tons dragkraft och den kan klara av att bärga upp till 60 ton. Vilket självklart är något som krävs när det är en lastbil som har kört av vägen och den måste bli uppdragen från ett dike. Det krävs också ett speciellt körkort för att köra en tungbärgare. En vanlig bärgare, å andra sidan, är designad för att klara av personfordon.