Dags att flytta?

Dags att flytta?

maj 31, 2019

Man brukar säga att svenskar i snitt flyttar 10 gånger under sitt liv. Det tycker en del låter ofantligt ofta, andra tycker det låter lite för sällan medan de flesta, gissningsvis, tycker det låter helt rimligt. Människor flyttar av olika skäl, kanske har man träffat sin kärlek och vill bo tillsammans? Kanske man fått sitt drömjobb men måste flytta till en ny stad? Kanske har man fått tillökning i familjen? Kanske har man tröttnat på staden man bott i alldeles för många år? Kanske flyttar alla andra och man vill veta vad det är som är så speciellt med en flyttfirma?

 

När man bestämt sig att flytta

Den som har flyttat många gånger tänker ofta på en flytt som att bestiga ett berg. Det känns tungt och motigt och sakerna man äger tar aldrig slut. Det kan då vara skönt att vara flera stycken som hjälps åt eftersom man ofta fyller flyttkartong efter flyttkartong med saker man inte ens visste man ägde. Sen ska dessutom alla kartonger fraktas till den nya bostaden. Transporten av kartonger kan därför en flyttfirma hjälpa till med, vilket många tycker underlättar flytten oavsett om det gäller ett nytt hem eller att arbetsplatsen får nytt kontor.

När man flyttat in

Det tar ett tag innan man känner sig helt hemma efter en flytt. Självfallet tar det olika lång tid för alla men ett bra tips för att snabba upp processen är att packa upp så snabbt som möjligt. Att leva bland flyttkartonger och alltid behöva rota i dem för att hitta en tröja, äggklocka eller tejprulle skapar tyvärr ingen hemkänsla. Det kan däremot en mjuk matta, gardiner och blommor i fönstret göra. Det är därför bra att snabbt packa upp. Det gör dessutom att det blir lättare att slappna av ifall grannen skulle få för sig att vilja låna socker.