Det behöver inte vara svårt att upprätthålla en sockerfri livsstil

14 december 2021 Cecilia Olsson

editorial

Socker är något som enligt de flesta smakar väldigt gott, men som inte innehåller några nyttiga ämnen. Däremot så har socker ett högt kaloriinnehåll och är en stor bidragande faktor till hål i tänderna. Det är helt enkelt en produkt som vi inte behöver, men som vi trots allt stoppar i oss mer eller mindre både genom snacks och den dagliga kosten. Genom att begränsa sitt sockerintag kan man uppleva positiva effekter på hälsan.

Socker finns i mer än bara godis och glass

Choklad, glass, kakor och karameller är något som helt uppenbart innehåller stora mängder socker, men det finns även produkter som vi använder i eller till våra måltider under dagen som även de kan ha ett högt sockerinnehåll. Det är till exempel vanligt att olika såser, müsli, bröd och granola innehåller tillsatt socker och med tanke på att det är produkter som många stoppar i sig dagligen så kan det bli ganska stora mängder tillsatt socker på en vecka. Genom att istället välja produkter som inte innehåller tillsatt socker så kan det göra skillnad för välmåendet. 

image

Det ska vara enkelt att hitta goda alternativ till produkterna som innehåller tillsatt socker

https://www.easis.se/ hittar man ett brett utbud av olika produkter och ingredienser som kan hjälpa till på vägen till ett sockerfritt liv. Easis vill att det ska vara enkelt att välja bort det tillsatta sockret i sin kost (eftersom det endast har negativa effekter på kroppen) och därför har de tagit fram produkter helt utan tillsatt socker som kan ersätta andra sockerfyllda produkter.

I sortimentet hittar man bland annat choklad, kakor, karameller, flingor, bars, granola, sylt, marmelad, müsli, ketchup, dressing, såser med mera. Det gör att man lättare kan hitta ersättare till produkterna som är fyllda med socker och därmed inte behöva göra så stora livsstilsförändringar för att ändå kunna leva hälsosammare.

Fler nyheter