En förskola i Södermalm förenklar livet för företagare

16 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Många föräldrar upplever en befrielse när deras barn äntligen får en förskoleplats. Självklart är det också en liten sorg, att barnet växer upp så fort och nu ska klara sig “själv” på förskolan en hel dag. Men “själv” är en sanning med modifikation. Ditt barn kommer nämligen vara omgiven av kompetent förskolepersonal och roliga dagiskamrater.

Du kan alltså gott slappna av och tillåta dig att känna de där lättade känslorna över att barnet nu ska börja sin tid på en förskola i Södermalm, som till exempel https://www.crocodill.se/crocodill/extern/forskolor-sodermalm.htm. Livet som småbarnsförälder kommer, utan tvekan, nu att bli lite lättare. Särskilt om du försökt driva företag samtidigt som du varit hemma med barnet.

Att driva företag och passa barn är ingen enkel kombination

Det är inte helt lätt att få loss tillräckligt med tid för att driva företag, om du samtidigt har en unge i småbarnsåldern som svansar runt dina ben. Många egenföretagare väljer att inte vara föräldralediga på heltid, utan försöker bolla verksamheten och föräldraskapet på deltid. 

För ensamföretagare kan det vara ett måste, för att få firman att överleva under föräldraledigheten. Säkert har du med igenkänning läst många tidningsskriverier om hur föräldraförsäkringen inte är helt anpassad för företagare. Nu när förskoleplatsen är i hamn kommer det problemet inte vara lika kännbart längre.

 

förskola

 

Du kan välja hur många timmar ditt barn är på förskola

Men bara för att ditt barn ska gå på förskola, behöver det inte betyda att du måste lämna ifrån dig barnet hela arbetsdagarna. Du kan mycket väl fortsätta vara hemma på deltid. Särskilt om du inte använt upp alla dina föräldradagar än. 

Men din arbetstid kommer verkligen bli arbetstid. Och inte någon märklig kombination av excel-ark och Semper-gröt, som av många anledningar kan upplevas svår att hantera. Många andra företagande föräldrar som genomlevt samma situation gratulerar dig härmed till att ditt nya liv snart ska börja. 

Fler nyheter