Få expertis hos ett bokbinderi

Få expertis hos ett bokbinderi

maj 6, 2019

Även om tekniken blir allt större kliv och vi idag kan få tag i information på många andra sätt än i böcker så är det ändå viktigt att de finns kvar. Dels kan det finna mycket information i dem som inte finna att få tag i på internet till exempel. Men det är också något alldeles speciellt med gamla böcker och nya med för den delen. Att kunna öppna en bok och läsa överträffar känslan av att läsa på ipaden, telefonen eller datorn. Böcker kan verkligen berätta historier och i dem kan en helt ny värld öppna sig. Går man in i ett gammalt bibliotek eller ett antikvariat inger det verkligen en härlig känsla. Om man har gamla böcker som man kommit över, som man kanske ärvt, ropat in på auktion eller fyndat på loppis vill man ju gärna bevara dem så de håller. Om man har trasiga böcker kan man vända sig till ett bokbinderi. 

Ett exempel på företag som sysslar med bokbinderi är är Rybrandts Bokbinderi AB, på Kungsholmen. Här kan man som kund få experthjälp med diverse bokbinderier, lagningar, restaurering och specialtillverkade förvaringslösningar för objekt som inte ska lagas. En del böcker går kanske inte att laga eller är väldigt, väldigt gamla så de inte ska lagas för att behålla sitt värde.

 

 

 

På Rybrandts Bokbinderi hjälper de kunderna med materialval, vilket kan vara svårt att veta som lekman. De informerar också om vilken process som är bäst för att få en så hållbar produkt som möjligt i slutändan. . Rybrants Bokbinderi AB binder alltid sina böcker enligt SVENSK STANDARD, SIS – SWEDISH STANDARDS INSTITUTE, som är framtagen för bokbinderier och Riksarkivets generella föreskrifter. Exempel på andra tjänster som bokbinderiet har är protokoll, tidsskrifter, dummies, årsbindningar, bokkassetter, pappersband och mycket mer därtill.  Här kan man få hjälp med det mesta som rör papper, böcker och tidsskrifter.