Fräscha upp ditt innertak

14 februari 2022 jonas olsson

editorial

Innertak sitter precis under takstolarna och ofta tänker man inte på om det är lite gulnat eller ofräscht. I många lokaler är takhöjden så pass hög att man inte ens tänker på hur innertaket ser ut. Det är en hel del man kan förbättra bara med att se om sitt innertak.

Behöver du hjälp med innertaket, finns det företag som är specialister på sådant. Du kan installera snygg belysning av olika slag. Men det allra viktigaste beträffande ett innertak är ofta att det ska klara av att absorbera mycket ljud och buller.

Speciella plattor fångar upp skrammel

Du kan fästa plattor i taket, plattor som är specialdesignade för att fånga upp buller, skrapande med stolar, sorl och skratt. De passar lika bra i en vänthall som i en restaurang, en skolsal eller hemma i lekrummet.

Man kan ha några vanliga plattor och komplettera dem med specialplattorna, så du kan designa ditt innertak efter behov. Lite trevlig färg i taket piggar också upp, så nöj dig inte med något gulnat gammalt innertak när det är så lätt att snygga upp det. Ett specialistföretag ger dig tips på hur du ska göra, och de gör jobbet åt dig. Länktips: https://akustikteknik.com/undertak/innertak-eller-undertak/

 

Innertak

 

Akustiken är den stora frågan

Utseende och belysning är viktiga frågor beträffande ett innertak, men den absolut största och viktigaste frågan är akustiken. Många får ont i huvudet av att vistas hela dagarna i en miljö där det ekar och skramlar, Det är så lätt åtgärdat, bara man anlitar en expert.

Vill man ha en ännu lägre takhöjd kan man också installera ett undertak, som sitter lite mer nedsänkt. Mellan innertaket och undertaket kan man dölja sladdar och ventilationsrör, och även undertaket kan ha vacker belysning och material som suger upp ljud. Man väljer utifrån vad man ska ha för verksamhet i lokalen.

Fler nyheter