Hitta en akuttandläkare vid Odenplan

26 oktober 2021 jonas olsson

editorial

Har du kraftiga ilningar i tänderna, har du slagit av en tand eller kanske råkat ut för något annat som gör att du känner ett snabbt behov av att uppsöka en tandläkare? Akut smärta eller obehag i tänderna kan verkligen ställa till det för en. I vissa fall kan det kännas befogat att få hjälp av en tandläkare så fort som möjligt, kanske rentav redan idag. Det finns akut tandvård att tillgå när behovet uppstår. Se till att boka redan nu så du får en tid som passar dig.

När är akut tandvård relevant?

En utslagen tand eller liknande är ganska konkret och ställer inte så mycket frågor. Illvillig smärta är också ett tecken på att det är dags att ta sig till tandläkaren. Men vad gäller om det bara gör lite ont eller känns lite konstigt någonstans i munnen? Det bästa är nog att ta det säkra före det osäkra. Du vill inte skjuta på det för att det plötsligt ska bli väldigt akut, utan det är bättre att undersöka vad smärtan beror på i ett tidigt skede. Om det inte är en akut behandling så kanske du kan skjuta upp åtgärden, om du känner att det inte är viktigt att få det gjort här och nu. Men då vet du i alla fall vad du har att göra med.

Välja tandläkare med akuta tider

Tandläkare har inte någon akutmottagning där du kan sätta dig och vänta in första bästa tid. Så det fungerar inte som vanliga akuten. Istället får du ringa och säga att du behöver en akuttid. Då bokar de in dig så snart de bara kan på sin mottagning. Kanske kan det gå ett par dagar innan du kommer dit. Du kan vända dig till vilken mottagning du vill. Klicka här när du behöver Akuttandvård i Odenplan.

Fler nyheter