Hjälten kan vara en bärgare i Stenungsund

30 maj 2022 william eriksson

editorial

För många är bilen en trogen följeslagare. Den hänger med i vått och torrt och finns med vid alla viktiga och irrelevanta tillfällen i livet. Vid flytten till en ny stad, storhandlingen inför veckan och lämningen av barnen på fotbollsträningen. Kanske är den en viktig del för att livspusslet överhuvudtaget ska gå ihop. Kanske innebär tiden i bilen en välbehövlig paus där du kan sätta favoritmusiken på högsta volym och sjunga med för full hals utan att någon hör eller stör, alltmedan hjulen plöjer fram på vägen, kilometer efter kilometer.

Du minns kanske din allra första bil med extra mycket värme? Den som du hade sparat ihop till helt själv (nåja, pappa hade nog bidragit en del) och som hade lite rost på ena framdörren. Sedan dess har säkert modell, färg och årgång skiftat flera gånger. Möjligtvis har du även upptäckt att du gillar framhjulsdrivet bättre än bakhjulsdrivet. Summan av kardemumman är att bilen helt enkelt är en viktig komponent i ditt liv.

 

bärgare stenungsund

 

Så plötsligt händer det otänkbara

På väg till jobbet, Tinder-dejten eller sommarhuset på Tjörn så vill bilen plötsligt inte samarbeta längre. Du försöker allt, inklusive att slå på ratten med knytnävarna och skrika fula ord, men bilen vill fortfarande inte starta. Du står där, kanske i snålblåst och ösregn, vid vägkanten med varningsblinkern på och vet inte vad du ska ta dig till. Det är då du kan behöva kontakta en bärgare i Stenungsund som kan hjälpa till att lösa problemet. 

Värsta scenariot är att du måste skrota den, men i bästa fall har du bara glömt att fylla på med olja. När kalabaliken väl är över så återstår bara ett problem att lösa. Hur ska du komma hem? Blir det buss, tåg eller taxi? Med tiden kan det här lilla vardagsäventyret bli till en riktigt bra historia. 

Fler nyheter