LED strip kan göra belysningen mer praktisk och intressant

21 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

LED strips erbjuder anpassningsbar och flexibel belysning. De består av en remsa med ett antal sammankopplade LED-dioder. På baksidan sitter en självhäftande tejp som används för att fästa stripen på en slät yta och de kan anpassas i längd utefter behov. Det är dock viktigt att man kapar stripen på utsatta markeringar (mellan två löd-öar). Genom att göra det kan man få skräddarsydd belysning som man fäster där man antingen vill skapa en effekt eller där man helt enkelt vill få bättre ljus.

Effektfullt och funktionellt 

Det är väldigt populärt att fästa LED strips under hyllplan, trappsteg eller bakom möbler. Det skapar en väldigt snygg effekt med ett ljus som lyser upp utan att på något sätt vara bländande. Det kan även skapa en extra intressant atmosfär genom att man använder sig av olika färg på belysningen. Det finns RGB LED strips som gör att man kan välja mellan flera olika färger i en och samma strip. Det kan till exempel passa väldigt bra i ett barnrum eller för den som vill skapa en häftig ”gaming station”.

image

RGB strips behöver dock inte enbart användas till att belysa rummet med en stark färg, genom att välja en svag nyans av en kulör så kan det skapa ett intressant och samtidigt sobert intryck. En LED strip kan med fördel även användas till att ge lite extra belysning i en garderob. Genom att fästa en LED strip i överkant får man funktionell belysning som dessutom ser bra ut. Det kan såklart också vara väldigt snyggt att använda sig av LED strips i en walk-in closet för att framhäva hyllplan eller andra detaljer. 

LED strips för olika ändamål

Hos LEDMegaStore.se hittar man LED strips av högsta kvalitet. Där finns bland annat LED strips i ett flertal olika längder och en rad olika färger och nyanser. De har även RGB strips samt många tillbehör som kan underlätta vid montering och göra att man får ut så mycket som möjligt av sin LED strip.

Fler nyheter