Letar du efter high vacuum pumps?

20 juli 2021 jonas olsson

Högvakuumpumpar är ett område som vanligt folk inte så ofta kommer i kontakt med. Om du jobbar med detta är du troligen någon sorts teknisk expert och är van vid engelska termer. Du kan hitta en mängd information om olika sorters High vacuum pumps på nätet, både när det gäller teknologisk prestanda och användningssätt.

En högvakuumpump sänker trycket, till skillnad från kompressorn som höjer det. Högt vakuum och lite tryck är det som eftersträvas. Pumparnas uppfinnare nummer ett är tysken Gustav von Guericke som uppfann kolvluftpumpen på sextonhundratalet, men sedan dess har det hänt mycket.

En gemensam plattform

För alla i branschen är engelska ett viktigt språk, för det ger en gemensam plattform när det gäller terminologi och kunskaper. Det vore tidsödande att översätta allt till svenska, för sedan måste det översättas tillbaka igen för att vara internationellt gångbart. Dessutom är många företag multinationella, med personal från alla möjliga länder, så engelska blir koncernspråket.

Experter på high vacuum pumps kan ha väldigt skilda bakgrund, men man kan diskutera alla jobbrelaterade frågor på internet, på en gemensam plattform. Så fungerar en hemsida för teknologisk utrustning, där man kan dels kan köpa sin utrustning och dels få informationer, tillgång till databaser och tips på utbildning.

Hemsidan visar utbudet

Du kan lätt hitta just det du söker på en specialiserad hemsida, och det är enkelt att kontakta leverantören om du har speciella önskemål eller funderingar. Du kan exempelvis få oljefri luft om du väljer magnetiska lager som inte rör vid turbinen. Det är i laboratoriemiljö där man vill ha så ren luft som möjligt som den tillämpningen är värdefull, men också där patienter vistas, till exempel hos tandläkaren.

Fördelen med en hemsida jämfört med vanlig litteratur är att den uppdateras hela tiden. Du hittar den allra senaste informationen på internet och den är tillgänglig omedelbart, medan böcker snabbt blir inaktuella.

 

Fler nyheter