Människans bästa vän

Människans bästa vän

november 11, 2019

Husdjur kan verkligen förgylla vår tillvaro. Att titta på en lekande kattunges krumsprång är roande och underhållande. Att smeka en sovande katt över pälsen och höra den spinna är rogivande. Att mötas av en viftande svans när man kommer hem känns välkomnande. Många går så långt att de kallar hunden, eller andra husdjur, för människans bästa vän. Åtminstone mår vi bra av att ha dem i vår närhet. Men vad händer när de inte mår bra?

 

 

När ditt husdjur inte mår bra

 

Givetvis blir vi oroliga när vi märker en förändring i måendet hos våra kära husdjur. Men hjälpen är oftast inte långt borta. Veterinärer är utbildade och erfarna när det gäller de olika sjukdomar och liknande som kan drabba husdjur. 

 

Det första vi gör är kanske att söka på nätet på de symtom husdjuret uppvisar för att få en uppfattning om vad det kan handla om. Det finns även veterinärsidor online där man kan ställa frågor och få svar av en veterinär. Men det är förstås inget alternativ när det gället något mer akut. Då kanske man istället behöver söka upp telefonnumret till närmaste veterinär för att få svar direkt. 

 

Ta med din vän till veterinären

 

Det kan vara svårt för veterinären att uttala sig om tillståndet hos ditt husdjur utan att först få undersöka det. Då behöver du ordna med att transportera djuret till veterinärmottagningen. Det kan till exempel gälla en veterinär i hässelby. De flesta mindre husdjur går bra att ta med i en transportbur i din egen bil, även om de inte alltid uppskattar färden. 

 

En undersökning hos en veterinär kostar givetvis pengar, och det kan få djurägare att dra sig för att ordna med ett veterinärbesök. Men tänk på all glädje du får i gengäld av din fyrbenta vän och familjemedlem. Låt den inte lida i onödan utan ta med den till veterinären.