När ditt husdjur behöver hjälp

03 april 2020 Linda Edgarsson
När ditt husdjur behöver hjälp

Att ha ett husdjur kan för många innebära skillnaden mellan en rik och fattig vardag. Du som exempelvis bor ofrivilligt ensam och har ork kan ha stor nytta av att skaffa en hund till följeslagare. Att ha en hund innebär ett stort ansvar samtidigt som detta ansvar ger många gånger glädje igen. Förutom ett förträffligt sällskap får du dagligen röra på dig utomhus och någon som är beroende av dig. Många i Sverige lever ensamma och får sitt sällskapsbehov tillfredsställt av sitt husdjur, men lika många ser sin hund som en i barnaskaran som också behöver tid, vård och omsorg, precis som resten av familjen. Hunden har en säng eller korg för natten, sin matplats, sina leksaker och sitt behov till frisk luft och motion.

Precis som vi människor kan ditt husdjur också bli sjukt eller drabbas av olyckor och du behöver då söka upp en veterinär. Beroende på var du bor så har du olika möjligheter att välja vilket djursjukhus eller mottagning du besöker med ditt husdjur. Om du bor i närheten av Järfälla så finns Veterinär i Barkaby som håller drop-in på torsdagar mellan klockan 16-19. Om exempelvis din hund eller katt är lättpåverkade eller blir stressade i olika situationer så kan det vara bra att veta att just den här djurkliniken har en lugn och trygg miljö nära både dig och ditt djur.

Ett husdjur behöver omsorg och tid att utvecklas till din vän och följeslagare. Många skapar sedan ett så starkt band till varandra som gör sig än mer påmint när någonting händer som står utanför din makt. Det kan då vara skönt att veta att det finns hjälp och stöd att få från experter och kunnig personal. Barkabys privatägda djurklinik har över 120 års samlad erfarenhet och kan hjälpa dig med allt från akuta operationer till enklare vaccinationer.

Fler nyheter