När du behöver en låssmed

När du behöver en låssmed

maj 17, 2019
in lås

Har du tappat nyckeln och kommer inte in i huset? Eller står bilen redo för avfärd och du kan inte ta dig in? Ibland är olyckan framme. Att plötsligt stå där utan en nyckel kan rubba även den mest stabile av oss. Det är inte roligt att vara strandsatt på gatan. Dessutom har du viktigare saker för dig än att stå och banka på din egen dörr. Vilken tur att det finns någon att ringa som kan lösa problemet åt dig!

 

Inte bara akuta ärenden

När låssmederna inte är ute på akuta ärenden har de en hel del andra uppgifter på sitt bord. Det är de som tillverkar lås och nycklar av olika slag. Med den tekniska utvecklingen har deras service breddats till att också omfatta digitala passagesystem, porttelefoner och olika typer av digitala bokningssystem. De kan också erbjuda inbrottslarm och postboxar. Man kan lugnt säga att de är experter på allt som har med nycklar att göra.

 

Hitta din låssmed

Är det ett brådskande ärende är det en bra idé att kontakta ett företag som till exempel Låsjour i Stockholm. Låsjourerna är ofta tillgängliga dygnet runt. Tänk på att du måste kunna legitimera dig och bevisa att du har rätt till att ta dig in i den fastighet som du ber dem öppna.

En bra låssmed kan ta sig in med minimala skador på dörren. Men ofta innebär deras jobb att de behöver borra upp låset. Även om de skulle lyckas dyrka upp låset kan det finnas en risk för att behöva byta ut alltihopa. Är din nyckel borttappad eller stulen så det finns en risk att någon obehörig kan ta sig in. Då byts låset också ut helt. Så det enklaste är förstås att hålla stenhårt i sina nycklar. Men nu vet du vart du ska vända dig om olyckan ändå är framme.