Omrörare i Stockholm för stora byttor

21 november 2021 patrick pettersson

editorial

Tänk dig en pannkakssmet som du ska blanda. Du knäcker ägg, häller i mjölk och mjöl, och vad händer sedan? Du måste givetvis röra om i byttan så att mjölet fördelar sig jämnt i smeten och att äggen också gör det.

Det är du som är omrörare där hemma, men om du sedan tänker dig en industriell verksamhet, så är byttan gigantisk. Omrörare i Stockholm är nu ingen person, det är en maskinutrustning. Den fyller exakt samma funktion som du när du blandar din pannkakssmet.

 

Många omrörare i olika branscher

Nu är det inte bara pannkakssmet som ska blandas på våra industrier. Det finns mycket annat gott i livsmedelsväg där innehållet ska vara homogent, det vill säga enhetligt. Man kan tänka sig dressing till salladen, eller vaniljsås, eller nästan vad som helst.

Men det finns också en omfattande läkemedelsindustri och kemisk industri där man blandar olika ingredienser i stora tråg. Det finns många omrörare igång varje dag i Stockholm. Behöver du skaffa en omrörare kan du kontakta en leverantör i närheten.

 

image

 

Bilderna finns på internet

Med en omrörare vill man undvika att en viss ingrediens lägger sig på botten av kärlet. Det kan vara mjöl, men det kan också vara något annat, som sediment. Vill du se hur en omrörare ser ut, kan du gå in på en hemsida för pumpar och utrustning och titta vilka modeller det finns. Du förstår också hur effektivt de arbetar i en industri.

En omrörare behöver vara robust och tålig, även om det är tunnare vätskor än smet som ska blandas ihop. Välj bra kvalitet från början, med EU-godkända delar, från en seriös leverantör. Då blir du nöjd med ditt val och får en utrustning som håller länge. Blandar man pannkakssmet dag ut och dag in krävs det en god kapacitet, och det behövs en mycket stark omrörare.

Fler nyheter