Vad är priset för att anlita en låssmed i Stockholm?

09 februari 2022 jonas olsson

editorial

Den klart vanligare orsaken till att man kan behöva anlita en låssmed är att man har låst sig ute. Inte sällan inträffar detta också på natten efter en rolig utekväll. Då gäller det att försöka tänka till och inte ringa första bästa låssmed, eftersom det då kan bli onödigt dyrt. Det finns nämligen en hel del oseriösa aktörer som utnyttjar människors utsatthet. Bäst är att välja en låssmed i samma område som där man bor eftersom man då snabbare får hjälp. 

Men det brukar också bli billigare eftersom låssmeden inte behöver köra över hela stan. Man får nämligen också betala för den tid det tar för låssmeden att köra till och från uppdraget. För att inte riskera att bli lurad kan det vara bra att välja en låssmed med en företagsadress och butik där man också kan kopiera nycklar. Det kan vara bra att känna till att man heller aldrig ska betala en låssmed kontant. I stället ska man få en ordentlig faktura där företagets organisationsnummer också finns angett. 

 

låssmed stockholm

 

Anlita en seriös låssmed

Vill man anlita en låssmed för att uppdatera husets alla lås eller säkerhetssystem, eller för att installera ett digitalt passersystem, ska man ta in offerter från några olika låssmeder. Ofta kan man begära offerter via det formulär som brukar finnas på låssmeders hemsidor. Googla på låssmed i Stockholm pris, och det kommer upp flera bra alternativ. Många låssmeder brukar också komma på ett kostnadsfritt besök i samband med en offertförfrågan. I alla fall om det gäller ett större arbete. 

För att inte råka ut för oseriösa aktörer kan det vara klokt att kontrollera att låssmeden man vill anlita är auktoriserad. Detta kan man göra via SLR:s hemsida och den sökfunktion som finns där. Där kan man även söka och få tips på låssmeder på olika orter. 

Fler nyheter