Varför googla efter en förskola i Malmö?

30 mars 2021 patrick pettersson

Det finns så mycket nya förskolor i vårt avlånga land att det är svårt att hålla reda på dem alla. Men å andra sidan är det inte något man behöver ha koll på. Vill man hitta en speciell förskola är det bara att gå in på google. Det är så enkelt, börja helt sonika med att slå in ordet förskola och skriv därefter in namnet på den ort eller stad där du vill hitta en förskola.

Du kanske vill hitta en förskola i malmö? Då skriver du bara in ordet Malmö direkt efter ordet förskola och vips kommer det upp flera förslag. Sedan bestämmer du själv vilket av förslagen du vill klicka vidare på, lättare kan det knappast bli. Det som tar lite tid är att läsa på de olika sidorna och bilda sig en uppfattning om de förskolor som dyker upp. Men det är bara en rolig tid för det är då man kan göra sitt bästa val.

 

 

Dagis kontra förskola

Förr i tiden använde vi i Sverige termen dagis när barnen gick till förskolan. I Finland använder de fortfarande den termen; hos dem blir termen förskola istället det man i Sverige betraktar som förskoleklass. En förskola kan ha flera olika inriktningar, och vanligtvis skiljer de sig mest åt i den pedagogiska utformningen. Det skiljer sig inte bara mellan länder utan även inom länder. För den förälder som vill att deras barn ska få en viss pedagogik är det ju synnerligen bra att kunna välja. 

Montessori, Waldorf, Fröbel, Reggio Emilia är namn på en del av de vanligast förekommande pedagogikerna som vi har i Sverige. Utöver det är den vanliga kommunala förskolan öppen för alla barn att börja i. När barnet sedan ska upp i årskurs ett finns det ofta val där också. En bra idé är att välja rätt från början. 

Fler nyheter