Vikten av bra underhåll

Vikten av bra underhåll

november 22, 2019

Har man en bil eller något annat fordon så vet man att det finns många delar som konstant slits på. Bussningar, styrstag och tändstift är något som behöver bytas ut med jämna mellanrum, och detta förutom olja och oljefilter som byts ut varje service. Det är därför viktigt att då och då få dessa kontrollerade. Många får reda på vad som behöver bytas ut på besiktningen medan andra väljer att göra en förbesiktning på verkstaden. På så vis kan de åka med gott självförtroende till besiktningen och slipper slösa pengar och tid på en ombesiktning. Såväl bilar som lastbilar bör alltså servas och kontrolleras åtminstone varje år för att vara säkra fordon. Men vilka reservdelar bör man använda?

 

Orginal eller kopia?

Varför bör man välja orginaldelar? De är oftast dyrare vilket gör att många väljer kopior istället. Men speciellt nyare bilar bör använda originaldelar på grund av garantin. Om man använder något annat så förlorar man motorgarantin. Därför bör man alltid ta sin nya bil till en godkänd märkesverkstad. Hur är det med bilar som redan förlorat sin garanti? Då är det mer upp till dig. Tänk däremot på att man oftast får vad man betalar för i bilbranschen, så om man vill använda sig av en kopia bör man inte ta den billigaste. Speciellt filter bör man inte slarva med då de filtrerar bort skadliga partiklar.  

 

 

Hitta det du behöver

Beroende på vad man har för bil så kan det vara olika svårt att hitta rätt reservdelar. Ibland så måste de importeras eller fraktas från ett lager någon annanstans i landet. Detta gäller även lastbilar och andra fordon. På grund av storleken som behövs på servicehallen är det inte alltid lätt att hitta lastbilsverkstäder överallt. Behöver du lastbilsreservdelar i halland så finns det däremot bra alternativ. TP Lastbilsdelar AB har allt du behöver till din lastbil.