80-talsmaskinernas återkomst

juni 22, 2019

Vad är det som gör flipperspel och arkadmaskiner så lockande? Det är ett sätt att fördriva tiden under fikapausen, eller att tävla mot sina medarbetare eller kompisar. Det är också ett otroligt effektivt sätt att avreagera sig på. Många av spelen kräver lite mer fysisk ansträngning; Ju hårdare du trycker in knappen, desto hårdare skjuter du iväg spelkulan! Det är en helt annan känsla än att sitta och trycka på ett tangentbord hela dagarna. Såna här maskiner kostar ofta en hel del, men det finns uthyrningsalternativ till de som funderar på att skaffa ett flipperspel.

 

Olika firmor och uthyrningsformat

Förutom underhållning så finns det en annan fördel med flipperspel och arkadmaskiner; De går att fylla med småmynt. De pengar folk spenderar har du möjlighet att behålla oavsett hur mycket de används under uthyrningstiden. När du hyr ett flipperspel har uthyrningsfirmor tagit fram olika alternativ du kan välja mellan. De varierar beroende på hur länge du tänker hyra och i vilket sammanhang.

Korttidshyrning lämpar sig bäst om du bara behöver en maskin över dagen, kanske till ett evenemang. Långtidshyrning innebär att du får behålla maskinen under en längre period. Den kanske ska stå i fikarummet på jobbet exempelvis. Slutligen kan du hyra en maskin för offentliga lokaler, där du och uthyrningsfirman delar på nettointäkterna 50/50.

Spel för den speltokige

Självklart finns det andra sorters maskiner att hyra också. Även om man gillar flipperspel så kan det bli tråkigt i längden. Vissa företag erbjuder utbyte till nyare modeller. Eller så fastnar du för någon av deras andra produkter. Airhockey eller gamla arkadspel från 80-talet hör exempelvis till de mer populära modellerna. För lite mer fysiska aktiviteter finns boxmaskiner, där de tävlande mäter sin styrka genom att slå så hårt de kan på en boxboll.

Hör av dig till en uthyrningsfirma och fråga om lämpliga maskiner som skulle passa just din förening eller lokal!