Antal inbrott har sjunkit

12 februari 2020 Lily Hansen
Antal inbrott har sjunkit

Brottsförebyggande rådet (BRÅ) arbetar för att presentera fakta och statistik kring brott i Sverige med avsikten att sprida kunskap och i förlängningen minska brotten i landet. När det gäller inbrott i bostäder kunde de hösten 2019 rapportera att inbrotten sjönk i antal under 2018. Jämfört med det tidigare året sjönk de anmälda brotten av inbrottskaraktär med hela 24 %. Ändå var de omkring 17 000 inbrott till antalet som ägde rum under 2018. Det kan vara lätt att bara tänka ”det där händer inte mig”. Och det är sant, det kanske det inte gör. Men det finns också sätt att skydda sig på genom ett bra säkerhetssystem.

 

Välj bland många säkerhetssystem


Med ett bra säkerhetssystem skyddar du din villa, lägenhet, lokal eller vad du vill hålla fritt från inbrottstjuvar. Exempel på säkerhetssystem är inbrottslarm, övervakningskameror, digitala låssystem och annat. Det kan vara svårt att veta vad som är lämpligt för just ditt ändamål och vill ha experthjälp. Då kan du bland annat vända dig till Pignus som specialiserat sig på Säkerhetssystem i kumla, men såklart även konsulterar och säljer till dig som bor i andra delar av landet. Som BRÅ säger sjunker antalet inbrott – och vem vet – det kan ju mycket väl vara så att utvecklade inbrottslarm eller komplicerade låssystem avskräcker inbrottstjuvarna.

 

 

Tron på övervakning avskräcker


Ibland kanske det till och med räcker att skapa illusionen av övervakning för att avskräcka någon för att begå en brottslig handling. Åtminstone var det en teori som den franska filosofen och sociologen Michel Foucault odlade. Vi vet åtminstone att andelen inbrott minskar. Låt oss fortsätta i den trenden. Låt oss göra det svårt för inbrottstjuvar och svårt att tjäna på att begå brott. Avskräck från att inkräkta på just ditt territorium och din integritet med ett riktigt bra säkerhetssystem. Tänk på barnen. Säkerheten måste ju komma först, eller hur?

Fler nyheter