Återställ skador i lacken med hjälp av professionell billackering i Staffanstorp

16 april 2021 Cecilia Olsson

Det finns väldigt många saker som kan skada lacken på bilen och mycket av det är sådant man kanske inte tänker på själv. Det finns nämligen många bilägare som omedvetet skadar lacken på sin bil och därmed sänker dess värde. Genom att bli medveten om dessa saker så är det möjligt att åtminstone minimera risken för att behöva besöka en billackerare. Lacken på bilen handlar inte enbart om att den ska se bra ut, den är nämligen väldigt viktig eftersom den skyddar bilplåten mot rost och oxidering.

Saker man bör undvika för att skydda lacken

Man ska aldrig låta smuts, vägsalt, fågelspillning och insekter sitta för länge på lacken innan bilen tvättas. Detta är nämligen sådant som kan skada samt fräta på lacken och därför är regelbunden tvätt tips nummer ett för att skydda lacken.

Även drivmedel som spills på lacken orsakar skador och man bör därför alltid låta slangen droppa färdigt då man tankar, man bör inte heller fylla tanken och blir det spill så ska man torka bort det omedelbart. Solens UV-strålar är också något som skadar lackkvaliteten så man bör undvika att låta bilen stå i solen flera dagar i sträck.

Om olyckan ändå är framme

Det finns en hel del faror för billacken, men trots att man undviker alla dessa saker så finns alltid risken att man råkar ut för att någon slår upp en dörr på bilen eller att det sker en olycka ute i trafiken. För att behålla ett hyfsat marknadsvärde på bilen och framförallt för att den ska se bra ut igen så kan man behöva vända sig till en duktig billackerare. Är man till exempel i behov av billackering i Staffanstorp så kan man vända sig till Bilskadecentralen. De älskar bilar i alla former och brinner för att hjälpa bilägare att bli av med retfulla bucklor och andra kosmetiska skador.

Fler nyheter