Bygga padelbana: Främja hälsa och gemenskap på företagets fastighetsområde

13 juni 2023 Maja Bergman Lindberg

Padel, en populär racketsport som kombinerar element från tennis och squash, har vunnit stort intresse över hela världen. Med sin enkla regler och tillgänglighet har padel blivit ett attraktivt alternativ för motion och socialt umgänge. I denna artikel kommer vi att diskutera vad padel är, hur det spelas, och varför det kan vara värt att bygga en padelbana på företagets fastighetsområde.

Vad är padel?

Padel är en racketsport som spelas på en mindre bana än tennis och med en solid vägg runt omkring. Spelarna använder sig av padelrack och en speciell boll för att slå bollen över nätet till motståndarens sida av banan. Det unika med padel är att väggarna kan användas för att spela bollen, vilket ger extra spännande och taktiska element till spelet. Padel kan spelas av människor i alla åldrar och fysiska konditioner, vilket gör det till en sport som är tillgänglig för alla.

bygga padelbana

Fördelar med att bygga padelbana

Främjar hälsa och motion

Att bygga padelbana på företagets fastighetsområde kan ha betydande hälsofördelar för de anställda. Padel är en fysiskt krävande sport som innebär snabba rörelser, smidighet och kondition. Genom att erbjuda möjligheten att spela padel på arbetsplatsen kan företaget främja en aktiv och hälsosam livsstil bland de anställda. Regelbunden motion kan bidra till att minska stress, förbättra fysisk hälsa och öka produktiviteten på arbetsplatsen.

Skapar social sammanhållning

Padel är inte bara en sport, det är även en aktivitet som främjar socialt umgänge och teambuilding. Genom att bygga en padelbana på företagets fastighetsområde kan det skapas en mötesplats där kollegor kan samlas, lära känna varandra bättre och skapa starkare band. Padel kan spelas i både enkel- och dubbelkonfiguration, vilket gör det till en perfekt aktivitet för lag- eller parspel. Att spela padel tillsammans främjar samarbete, kommunikation och laganda, vilket kan förbättra arbetsklimatet och öka trivseln på arbetsplatsen.

Utökad fritidsmöjlighet

Genom att bygga en padelbana på företagets fastighetsområde kan företaget erbjuda de anställda en extra fritidsmöjlighet och en plats där de kan slappna av och ha roligt. Istället för att behöva leta efter en extern padelanläggning kan de anställda enkelt boka och spela på företagets egen bana. Detta sparar tid och gör det enklare för de anställda att utöva sin favoritsport regelbundet. En padelbana kan också vara till nytta för företagsevenemang, som till exempel företagsturneringar eller kundaktiviteter, och ge en extra dimension till företagets fritids- och nöjesutbud.

Fler nyheter