En resa till idéernascreat värld

En resa till idéernascreat värld

augusti 8, 2019
in Gubi

Varifrån kommer idéer?
Har du någonsin funderat på det?
Finns de i oss, som frön som väntar på att slå ut vid rätt tillfälle? 
Eller kommer de från en plats bortom oss? Passerar igenom oss för att se om de kan inspirera oss till handling?

Många framgångsrika människor brukar tala om det senare: Att vi människor är någon sorts mottagare av idéer. Att vi nästan är som verktyg för att kanalisera dem. 
Det går hand i hand med det någon skrev om att efter att man har fått en idé så har man ungefär ett halvår på sig att göra något av den. För annars är det någon annan som kommer att få samma idé.

Notera förresten att det heter att man får en idé. Som att någon utifrån ger den till en.
Just sayin’.

Hur det än ligger till med idéernas ursprung är det svindlande att tänka på att allt omkring oss, inklusive skärmen som du läser detta på, kommer från idéer. Alla dessa materiella ting har sitt ursprung i någons tankar. Dessa tankar har sedan uppdaterats med nya idéer och till slut raffinerats till något konkret.

Det är en smått svindlande tanke.

Ta till exempel exempel lamporna från Gubi på andlight.se. Dessa lampor har fötts i någons tanke och sedan blivit till verkligen. Det är smått fantastiskt faktiskt. 

Frågan är vilka idéer som väntar på att få bli kanaliserade i vår värld. Idag tar vi saker som hjulet som något självklart. Men en gång i tiden var det en helt otänkt tanke – så att säga – som sedan blev en revolution.

Vilka revolutioner är vi helt ovetandes om, men som framtidens människor kommer att ta helt för givna? Och hur kan vi skapa en miljö där så många som möjligt av oss fortsätter att vara kreativa och drömma omöjliga drömmar?