Entresol lösningen på logistikproblem

13 mars 2022 Lily Hansen

editorial

Det finns en nackdel med att samla på sig massa grejer. Och det är förstås att de måste förvaras någonstans. Ju mer du samlar på dig desto större blir kraven på lagret eller lokalens storlek. I synnerhet om du inte gör dig av med prylar samtidigt som det kommer in nya. Många företag och lagerhållare blir lätt panikslagna när de inser att de börjar få slut på kvadratmeter. Men det finns en mycket bättre lösning än att flytta till ett större lager. Lösningen stavas entresol.

Entresol? Det låter som ett inträde till den brinnande gasbollen som ger oss liv på jorden. Det vore att slå på en lite väl stor trumma, men faktum är att fördelarna med entresol inte på något sätt ska underskattas. Entresol innebär nämligen att du kan förvara saker på höjden på ett slags hyllplan. Det har förändrat logistik och lager i grunden. Du kan få in säkert tre gånger så mycket på lika mycket yta om du installerar entresol på lagret. Minst. Troligtvis ännu mer.

 

entresol

 

Förbered lagret för entresol

När polletten väl har trillat ned och du har insett ovanstående är det bara att rulla in entresol på lagret. Fast ha inte för bråttom. Det finns ett par saker som du behöver ha med i tankarna och förberedelserna inför projektet. Till exempel måste du göra klart för dig var det är lämpligt att placera pelarna så att den står stabilt. Mojängerna ska även anslutas till väggen och golvet, vilket du måste undersöka så att det är möjligt innan du går händelserna i förväg.

Glöm inte heller bort att det måste gå att komma åt de översta hyllorna. Därför måste det finnas en trappa, minst, till ditt entresolplan. Dessutom är placeringen av den trappan av oerhört stor vikt för att personalen ska kunna arbeta säkert på lagret. Som du förstår finns det många förberedelser att göra.

Fler nyheter