Hemmaljud är bästa ljud

Hemmaljud är bästa ljud

november 14, 2019

I en inredningsbutik meddelade en informativ skylt om att den senaste trenden är att skogen ska flytta in i hemmet. En snabb sökning på nätet ger vid hand att inredningsbutiken i fråga hade rätt: Gränsen mellan inne och ute ska bli mindre tydlig.

Numera är det naturnära och murriga färgskalor som gäller, organiska och taktila former och mycket annat. Hoppas att detta grepp även får folk att faktiskt ge sig ut i skogen mer, och inte bara imitera den hemma i sina vardagsrum.

Men med tanke på att skogsbad, stallmeditation och liknande företeelser verkar öka i popularitet så verkar vi äntligen vara något på spåren. Den nutida rörelsen jobbar koncentrerat på att människan åter ska anknyta med den miljö från vilken vi levt längst i: Den utanför civilisationen.

Samtidigt så kan man använda den nya tekniken till att underlätta sin vardag. Och, som sagt, göra sitt hem mer ”naturligt”. 

Med AV-teknik från AV/IT så kan du inte bara få ett smart hem, utan också göra det mer naturnära.

Tänk dig att du kommer hem och din telefon skickar en signal till din stereo att du är nära. När du väl har kommit in i farstun så har din stereo redan börjat spela upp det rogivande ljudet av fågelkvitter. 
Det blir lite som att vara med på ett skogsbad utan att lämna hemmet. 
Det är för övrigt inte helt ovanlig att affärer använder sig av just fågelkvitter istället för någon sorts pumpande musik. Detta grepp gör faktiskt mycket för känslan av ro när man är ute och shoppar.

Eftersom AV/IT samarbetar med företag som Raspberry Pi, JBL och Cisco så vet du att prylarna därhemma kommer att hålla toppkvalitet.

Så börja planera in ditt nästa skogsbad redan nu. Kanske kan det bli en tradition för hela familjen: Skogsbad varje kväll innan läggdags?