Hur man hittar det perfekta paret handskar

juli 11, 2019

Det finns mängder av olika sorters handskar i världen, alla med olika material, färger, former och storlekar. Att välja rätt handske kan därför ibland vara ganska svårt. Även om man vet ungefär vad man vill ha från en handske är det ofta inte självklart hur man egentligen ska gå tillväga för att hitta några handskar som fyller ens behov. Här följer därför några tips för att hjälpa dig hitta rätt.

 

 

Bredd före längd

Rent instinktivt tänker många att det är fingerlängden man i första hand bör gå efter när man väljer handskstorlek. Men det stämmer inte – så länge de inte är uppenbart för korta spelar fingerlängden inte så mycket roll. Nej, det viktigaste måttet för att få en snygg och väl passande handske är istället bredden på din handrygg. 

 

Det bästa sättet att hitta din handskstorlek är därför att mäta omkretsen av din hand, precis under knogarna. Konvertera måttet du får till franska tum, och där har du din handskstorlek! Se dock till att du konverterar till specifikt franska tum, engelska tum har en annan längd och om du använder dem får du fel resultat.

Skönt eller tåligt material?

Form är viktigt, men en handskes viktigaste egenskap är funktion. Därför bör man tänka efter lite innan man väljer vilket material man vill att ens handske ska ha. På insidan är kashmirfoder till exempel jättemjukt och skönt, men det går också sönder lätt. Om man ska använda handsken när man t.ex. bär på tunga kassar är det bättre att välja ett tåligare foder som till exempel ull. När det gäller handskens utsida är de vanligaste materialen skinn och syntetmaterial. Skinn håller för det mesta längre, men syntetmaterial behöver mindre underhåll.

 

Nu när du vet allt detta är det dags att gå och köpa nya handskar! En bra handskaffär på Östermalm hittar du här: https://ostermalmshandskaffar.se/