Känner du till C-batterier?

27 februari 2019 Anders Lundtang Hansen
Känner du till C-batterier?

Det finns så många typer av batterier där ute som det kan vara svårt att ta reda på när man ska använda dem olika för specifika ändamål.

Vissa batterier används exklusivt för vissa typer av elektriska apparater som inte är eller kombineras, och det finns några typer av batterier som kan användas för många olika verktyg.

Det här är till exempel fallet med AA-batterier och AAA-batterier, som kan användas för många olika elektroniska artefakter, och det är också de vanligaste personerna som har ett mindre lager hemma, eftersom de flesta är de behöver.

Således är det också batterityperna som du hittar mest i snabbköpet i största möjliga utsträckning. Men stormarknaderna kan inte av goda skäl förhandla om alla typer av batterier inom sitt sortiment.

Därför måste man sortera några från, och det gäller till exempel c-batterier, som ofta ligger i den grå zonen mellan att vara de som man kan hitta i stormarknaderna eller som sparas bort.

Och varför kan det vara så?

Detta beror troligen på att denna batterityp är så specifik att den inte används av alla människor, men c-batteriet används fortfarande för verktyg som kan hittas hos många människor – men långt ifrån alla.

Vissa konsumenter förbrukar dessa batterityper i en volym, medan andra kan spendera en livstid utan att behöva ett enda batteri av denna typ.

För att uttrycka det kort är c-batteriet en förstorad version av ett AAA- eller AA-batteri. Men eftersom utvecklingen länge pekat på att skapa mindre elektriska apparater som använder mindre ström och batteri, har c-batteriet ofta avvecklats från många produkter.

Men du ser fortfarande dessa batterier som till exempel stora fjärrstyrda bilar, tunga ficklampor och andra stora versioner av mindre verktyg.

Därför är det särskilt sett att hantverkare och liknande har en del av dessa batterier som ligger ner.

Men var kan du köpa ett stort urval av dessa batterier?

Det gör dig enklaste, billig och av bästa kvalitet via batterionline.se.

Fler nyheter