Konferens nära naturen

Konferens nära naturen

december 5, 2019

Det finns många olika typer av konferensanläggningar i Sverige och utbudet är ganska stort. 

 

En hel del av dem ligger inne i storstäderna med närhet till alla de utbud och nöjen som en stad kan ge. Andra ligger ute på landet och kan då ofta erbjuda helt andra slags aktiviteter vid sidan om. 

 

Utanför stan blir det en blandning av möten, fysisk aktivitet, naturupplevelser, föreläsningar, äventyr och teambuilding. Att bo nära naturen ger också avkoppling efter en intensiv jobbperiod och det blir lättare att fokusera på nya saker. Nära naturen får man dessutom känslan av att bryta vardagen på jobbet till något helt annat och ladda upp ny energi och kunskap.

 

 

Olika aktiviteter 

 

Många konferensanläggningar som ligger på landet har fantastiska miljöer både inne och ute med närhet till skog och hav. De kan ofta erbjuda olika aktiviteter på anläggningen eller i dess närhet. Det kan till exempel vara havsbad, kajakpaddling, grillplatser, vandringsleder i naturen, beachvolleyboll, tennis, fotboll, multigolfbana, samarbetsbana, spinning, och gym. Vissa kan till och med erbjuda hela idrottsanläggningar ifall att handbollslaget skulle vilja checka in och kan skräddarsy innehåll så att det passar just det företaget, eller den gruppen bäst med allt från aktiviteter till träning och kost. En sådan konferensanläggning är Konferens i Värmdö belägen i Stockholms skärgård.

 

Utvecklande och stressfri miljö

 

Att välja att förlägga sin konferens i nära anslutning till naturen kan ge helt andra upplevelser än vad en stad kan ge. I naturen stressar vi ner och öppnar upp för nya saker. Det är en bra miljö för kreativitet och utveckling. Olika aktiviteter i vacker miljö i kombination med bra och god kost är en annan typ av lyx som också är hälsofrämjande. De olika aktiviteterna tillsammans med roliga övningar i grupp underlättar problemlösning och samarbeten och lockar till skratt och eftertanke. Det är ett perfekt avbrott som också är utvecklande i det vardagliga arbetslivet.