Laga din klocka

01 april 2019 Jenny Olsson
Laga din klocka

Att kunna laga saker som går sönder är bra av flera anledningar. Dels sparar man på miljön, istället för att kasta och köpa nytt kan man laga och använda det man har längre. Det kan också spara på plånboken d det många gånger kan vara billigare att laga än att köpa nytt. Klockor är et exempel på sådant som kan vara värt att laga. En klocka kan också ha ett affektionsvärde, man kanske har fått klockan av vänner och familj när man fyller år och vill gärna behålla den så länge som det går. En klocka kan också kosta litegrann så att laga den kan vara en liten kostnad i jämförelse med vad det kostar att köpa en helt ny. 

 

Om du har en klocka som gått sönder kan du testa att lämna in den för en klockreparation och be om att få ett pris på vad det kommer kosta att laga den. Mattsons Urservice är ett exempel på en klockreparatör som kan laga de allra flesta av klockor. Hit kan man lämna vägg- eller golvur, fickur och armbandsur. 

Det finns också en annan aspekt som har en fördel med att lämna sin klocka till en reparatör. Man ska vara rädd om de hantverkare som finns och genom att förse dem med jobb så finns de också kvar. 

Mattsons Urservice som tog över verksamheten 1998 har stor erfarenhet av klockor av alla dess slag. Här kan man tryggt lämna sit ur och veta att man de är kunniga på området. Idag ligger verksamheten på Väddö och har bords-vägg- och golvur som inriktning. De har erfarenhet av både nyare och äldre klockor. Har man en gammal klocka som man kanske ärvt av mormon eller farmor kan det vara värt att  lämna den hit för att se om den går att laga så man kan ge den vidare till nästa generation. 

 

 

Fler nyheter