Låt blåsinstrumenten sända en fanfar – vardagen öppnar upp igen

15 september 2021 Mikael Barani

Danmark lyfte alla sina restriktioner nyligen och omedelbart flimrade bilder på fullsatta arenor förbi i flödet. Även Sverige vandrar nu samma väg och visst ska det bli skönt att kunna samlas i stora skaror och kunna njuta av konserter, matcher och andra sorters evenemang tillsammans med andra som har längtat.
Vi människor är trots allt sociala djur som har ett behov av att träffa varandra och umgås.

Livet är en fest

Det är därför många som nu sitter på startlinjen och väntar på att få njuta av tillställningar även i Sverige, där restriktionerna kommer att lätta även här.
Tänk att få sitta längst fram på en konsert med blåsinstrument och hela faderullan och få ta del av all den där energin tillsammans med en fullsatt publik?
Inga tomma platser och avstånd som påminner oss om att det egentligen är ett virus som är i fokus.

Säkert finns det dock folk som har tagit denna galna period i tillvaron som ett sätt att slipa på sina kunskaper. När vi har suttit inomhus mer har den konstruktive sett det som ett kall att faktiskt ta sig tid att bli bättre på något, eller att lära sig något nytt.
Tiden går bara till spillo om man bestämmer sig för att den ska göra det. Den kreative hittar nämligen alltid på sätt att utforska livet under de förhållanden som står till buds.

Man kan ju till exempel tänka sig att det finns musiker som har passat på att vara produktiva och både skriva och släppa nytt under de gångna 18 månaderna eller så.
Vi människor har trots allt en fantastisk förmåga att anpassa oss, även om det gäller att hålla ögonen på vad man anpassar sig till. Det är lätt hänt att man sänker toleransnivån till det sämre – och under en längre tid än vad man hade tänkt sig.

 

Fler nyheter