Locka fram skaparglädjen med PLEXIGLAS

23 mars 2021 Cecilia Olsson

PLEXIGLAS är ett plastmaterial som kan användas som en mycket bra ersättning för glas eftersom det endast väger ungefär en tredjedel samtidigt som det har en väldigt hög slagtålighet. Genom att använda plast istället för glas riskerar man inte heller att det krossas till vassa skärvor om olyckan skulle vara framme, vilket gör det till ett tryggt val framförallt för barnfamiljer. PLEXIGLAS kan användas till allt möjligt både inomhus och utomhus.

Ett material som kan användas till allt från en möbel till ett lekstugefönster 

I trädgården är PLEXIGLAS perfekt att använda till växthus, lekstugor, räcken eller avskärmning på terrassen. Inomhus kan de i tjockare varianter användas som exempelvis soffbord eller akvarier. PLEXIGLAS är ett material som är naturligt UV-tåligt, det gör att det i klar version inte gulnar och i färgade varianter håller kulören väldigt länge. De har även hög väderbeständighet och kan därmed klara av det tidvis hårda klimatet som vi har här i norden. 

Skivor i många mått, färger och strukturer

E-plast.se har ett brett sortiment med olika typer av PLEXIGLAS skivor och de kan kapa dem i de mått som önskas. Det stora urvalet innehåller bland annat skivor i storlekar från en halv meter upp till 3, 05 meter och de finns i tjocklekar från 1,5 millimeter upp till 25 millimeter. Hos e-plast.se erbjuder de PLEXIGLAS i flera fina färger (grå, brun, svart, blå, orange, röd, gul och grön) och de har även PLEXIGLAS skivor med vacker struktur såsom frostat, ribbat eller med struktur av iskristaller.

Låt kreativiteten flöda

PLEXIGLAS kan även användas som bordstabletter eller varför inte som stänkskydd i köket eller i badrummet. Det går också att värma PLEXIGLAS och forma det till många roliga och vackra föremål. Det är helt enkelt bara fantasin som sätter stopp för vad man kan hitta på med en PLEXIGLAS skiva. 

Fler nyheter