Lyxiga parfymer online

28 juli 2020 william eriksson

En parfym kan betyda så mycket för var och en. Den är ett tecken på ens personlighet, preferenser och humör. Den är en äkta, välkänd glädjeskapare både för den som bär den och dem runt omkring.

Långvariga, välkomponerade dofter kommer oftast från världskända märken och kan kosta många hundralappar. Det är absolut inget fel i att investera i en parfym och betala ett ordinärt pris, men varför göra det när det finns bättre erbjudanden för parfymer online? Ja, du läste rätt och det är kanske något du redan visste. Samma parfymer som finns i butikerna kan även hittas online och då brukar priset vara betydligt lägre. Ett hett tips är att gå till en fysisk butik, välja ut en parfym som passar dig väl och sedan beställa den online.

 

En doft som håller längre

Hur får du din parfym att hålla längre? Ett bra tips är att alltid spraya på återfuktad hud. Torr hud brukar suga åt sig doften och den försvinner därmed snabbare. Så vid torr hud, se till att smörja den först och applicera doften sedan.

Rätt förvaring är nyckeln till ett längre liv för varje parfym. Badrummet är inget bra ställe att ha parfymen på då den är känslig mot fukt, temperaturskillnader och ljus. Därför är det bäst att ställa den någonstans där inget direkt solljus eller fukt kommer in. Garderoben är alltså ett perfekt val.

 

Parfymen med en femtusenårig historia

Parfymens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden; hela 5 000 år om man ska vara mer precis. Egyptierna använde sig av olika dofter i samband med religiösa ceremonier men även när de balsamerade sina avlidna. Grunden till de mer moderna parfymerna lades under 1800-talet då olika blomdofter började blandas i härliga kombinationer. Franska hovet var en flitig användare av dofter som utmärkte sig med lyxiga ingredienser och finsmaklighet.

Fler nyheter