Redovisning utan insyn

21 juli 2020 patrick pettersson

Många företagare delar ogärna med sig av sina räkenskaper och affärshemligheter. För dem som själva är säljare är det en självklarhet att kundlistan är hårdvaluta. Kundernas priser, för att inte tala om inköpspriserna, är en väl bevarad hemlighet som inte får komma ut. Det är kanske lätt att vara nojig om man är nystartad i branschen och är rädd för konkurrenter. Den inställningen behöver man inte ha när det gäller en redovisningsbyrå. De är som en doktor, vana vid att se det mesta, och de kan hålla tyst om det också. De vill bara att du ska få en professionell tjänst utförd så att du blir en trogen kund.

 

Revisorer har många klienter

Man kan ha haft en revisor i många år, och det känns som om man är deras enda kund, för de pratar inte om de andra. Av en slump kan man få reda på att revisorn har en klient som man känner väl till, eller är släkt med. Så ska det också vara. Alla konsulter på redovisningsbyrån vet att det innebär ett stort ansvar att anförtros hanteringen av ett företags räkenskaper. Exempelvis är det ganska troligt att flera företag anlitar samma firma för redovisning i haninge. Men alla konfidentiella uppgifter används enbart för den speciella kundens bästa, för att ge råd och tips om bästa investering, budget eller affärsplanering.

 

 

Ett professionellt intresse

När du lämnar din bokföring i trygga händer, blir redovisningen gjord enligt bokföringslagens alla krav, och du kan lita på att moms, skatter och arbetsgivaravgifter blir rätt redovisade. Du slipper obehagliga brev från myndigheterna, och dessutom blir bokslutet gjort på ett sådant sätt att inga avdrag glöms bort, utan alla möjligheter tas tillvara. Personalen på en redovisningsbyrå har ett rent professionellt intresse av siffror, att få belopp och saldon i största allmänhet att stämma och att kunden ska bli nöjd.

Fler nyheter