Regelbundna besök på däckverkstan lönar sig

23 april 2020 patrick pettersson
Regelbundna besök på däckverkstan lönar sig

Oavsett om du är en person som gillar att meka med din bil eller inte, kommer det ett antal tillfällen varje år när olika typer av service ska genomföras. På en däckverkstad kan du som hellre ägnar din tid åt annat få hjälp med allt som rör däcken på din personbil eller lastbil. En av fördelarna med att till exempel låta en däckverkstad genomföra bytet mellan vinterdäck och sommardäck, är att de anställda på verkstaden då även kontrollerar lufttrycket, hur slitna däcken är, samt huruvida däcken behöver balanseras. Därmed kan du vara säker på att dina däck är i gott skick när du går därifrån.

 

Var uppmärksam på förändringar

Om du märker att bilen vibrerar när du kör och att styrningen påverkas, kan det vara ett tecken på att däcken behöver balanseras. Vid denna procedur tas balanseringsvikterna bort, och därefter placeras däcken i en maskin som analyserar hur de nya vikterna ska sättas in för att åstadkomma ett balanserat läge. Att balansera däcken skyddar från slitage på fjädringen, och från slitage på gummit i däcken. Däckverkstäder kan också hjälpa dig att justera hjulinställningarna. Även detta är viktigt att göra regelbundet, cirka en gång per år, och särskilt om däcken fått sig en törn.

 

 

Har du bytt till nitrogen?

Nästa gång du kör din bil till däckverkstaden kan det vara en bra idé att fråga om nitrogen. Att fylla däcken med nitrogen, som är detsamma som kvävgas, har många fördelar. Bland annat ökar däckens livslängd med upp till 25%. Dessutom är nitrogen fördelaktigt från ett miljöperspektiv, eftersom ämnet är helt ofarligt, och hjälper till att reducera bilens bränsleförbrukning. Nitrogen minskar risken för däckhaveri, och skyddar även fälgarna från rost och korrosion. Om du är bosatt i Västmanland finns en rad olika däckverkstäder att välja mellan. Din lokala däckverkstad i Ramnäs heter Emils Däckverkstad.

Fler nyheter