Sommaren – en tid för lugn i Stockholm och för att hinna fixa värmepumpen

06 maj 2021 Mikael Barani

Äntligen ser det ut som om att våren är på intågande. Tidningsrubrikerna proklamerar att vi ska hålla ut bara lite till innan vintern släpper sina allra sista labbar om oss. 

Visst ska det bli skönt att få komma ut och njuta av solens strålar inpå bara huden. Den där första promenaden när man tar av sig jackan och går i tischa, den är något av en händelse.

Beta av sommarens lista

Den känslan är lite av belöningen av att bo i ett sådant nordligt beläget land som vi ändå gör. Äntligen segrar värmen och solen över kylan och mörkret – återigen. 

Nu ser det ju även ut som om att vi i huvudsak kommer att spendera sommaren hemma i Sverige, även detta år. För även om det är fullt möjligt att resa med flyg, eller på något annat sätt, så är det inte många som väljer att göra det än så länge.

Det ger oss å andra sidan tid att upptäcka vårt eget land. Vi underskattar ofta dess skönhet eftersom vi blir lite blinda för allt det vackra som finns omkring oss. Ta bara alla skogar och sjöar som finns att njuta av. Hyr en kanot och paddla längs någon av de många leder som finns i Sverige.

Det är verkligen ett paradis som väntar därute.

Samtidigt ger en sommar hemma oss möjlighet att komma ikapp med sådant som vi kanske borde ha tagit tag i men som vi inte har gjort. Kanske behöver trädgården ses efter, eller så är det dags att beställa in lite service på sin värmepump Stockholm. Ibland skjuter man ju upp saker och ting fastän man borde ha tagit tag i dem för länge sedan. 

Det är sådant som tyvärr straffar sig när vintern väl kommer och det blir svårare att få tid och möjlighet till att lösa saker som behöver omedelbar påsen.

Fler nyheter