Vad händer när du dör?

07 oktober 2019 Lily Hansen
Vad händer när du dör?

Ingen vill tänka på att livet faktiskt ska ta slut. Många skjuter på att pensionsspara eller göra planer, just för att det gör verkligheten så påtaglig. Oavsett om man inte vill beröra framtiden eller om man är en person som planerar allt in i minsta detalj så är det oundvikligt. Vi kommer en dag att dö. Förhoppningsvis får vi vara friska och bli gamla, men vi kan också förolyckas i trafiken imorgon. Oavsett hur obehaglig tanken är så är den en sanning som vi måste förhålla oss till. De flesta av oss kan inte planera detaljer kring vår död, men alla kan planera för tiden efter att vi har gått bort.

 

Se över din livssituation, vem får ärva dig?

Hur ser din livssituation ut? Har du barn som har sin arvsrätt säkrad, men kanske en äkta hälft du mött på äldre dagar som du äger ett hus med. Vad händer om du går bort innan din partner, ska denne tvingas lämna eller köpa ut barnen? Kanske har även partnern barn sedan tidigare och vad säger lagen egentligen? Räta ut alla dessa frågetecken genom att anlita en jurist. Är du “endast” sambo med din nya partner har denne ingen arvsrätt. Detta är viktiga saker att ta tag i och inget som bör lämnas åt slumpen utan specificeras genom att upprätta ett testamente.

 

Anlita juridisk hjälp för att upprätta ditt testamente

Man kan i viss mån ändra arvsordningen eller förordna att viss egendom eller summa pengar ska tillfalla en specifik person eller organisation. Om man vet med sig att det eventuellt kan bli diskussioner eller om ens anhöriga är spridda över världen kan man utse en testamentsexekutor som hanterar kvarlåtenskapen i enlighet med ens testamente. Underlätta för de som blir kvar när du går bort samt se till att pränta ner dina önskemål för din egen skull.

Fler nyheter