Väggdekor gör er bostad unik 

20 augusti 2021 jonas olsson

Du vaknar på morgonen och slår upp ögonen. Det första du ser när du tittar bort mot väggen mittemot sängen är inte en steril och urtråkig vit färg. Det är inte en tapet som håller på att ruttna sönder. Det är inte en vägg tommare än blicken hos de svenska landslagsspelarna efter att de åkte ut mot Ukraina i sista matchminuten i EM 2020. Som egentligen spelades 2021. 

Istället ser du citatet “kreativitet är intelligens som har roligt” på väggen i ett tjusigt typsnitt. 

Det kallas för väggdekor. Det kan vara mönster, bilder eller som i exemplet ovan – text. Mycket roligare än tomma, vita väggar som inte på något sätt reflekterar vem du är som person eller hjälper dig att ta dig igenom dagarna. En ful, tom och steril vägg hade inte hjälpt dig ta dig upp på morgonen. Men väggdekor, och citatet från Albert Einstein ovan, kanske har förmågan att göra det.  

Bli inspirerade med väggdekor 

En del väggdekorer kan vara inspirerande och motiverande. Andra är bara humoristiska. Som till exempel den som väljer att trycka upp “Alla besökare skänker glädje. Somliga när de kommer, andra när de går” i anslutning till hallen och ytterdörren. Det är ju ren humor. 

Återigen, mycket roligare än en tom vägg. Oavsett vilken karaktär det är på texten så har de troligtvis gemensamt att de är en reflektion av vem du är som person. Det skänker en extra dimension till din bostad. 

Det nämndes kort tidigare. Väggdekorer behöver naturligtvis inte vara text. Det kan lika gärna vara bilder eller mönster. Kanske kan en gigantisk tiger få pryda väggen. Eller klubbmärket till ditt absoluta favoritlag. Om du bor tillsammans med någon kanske du ska dubbelkolla med din sambo bara innan du gör verklighet av de planerna. Ni kan använda den här länken, sohu-shop.se/shop/vaggdekor-62s1.html, för att få lite inspiration. 

 

Fler nyheter