En avslappnad stund

31 juli 2020 william eriksson

Meditation eller mindfullness är välkända termer i dagens hälsotänk där man mer och mer kan se fördelen med att ha ett rofyllt sinne. Det har varit välkänt i många år att ett högt blodtryck är skadligt för de inre organen. Men på senare år har man även sett hur stress är en grund till både fysisk och psykisk ohälsa. Man har till och med hittat direkta länkar mellan höga långvariga stressnivåer och dödlighet. Och därför är det viktigare än någonsin att använda sig av exempelvis tantramassage göteborg för avslappning och ökad hälsa.  

 

Utbildad inom tekniken  

Inom massage finns det en mängd olika tekniker som man kan använda sig av och fast att de har samma mål så är utförandet och därmed utbildningen, lite olika. Den som utbildar sig inom tantramassage lär sig inte enbart tekniken som krävs utan även hur man ska skapa en stämning med sin patient som möjliggör det bästa resultatet av behandlingen. Till skillnad mot den vanliga massagen så består tantramassage av avslappning med element av yoga, sexuell terapi och kunskap om kroppens alla beståndsdelar och dess samspel. Det skapar en slags total behandling som ska göra en förändring i kroppens hela sammansättning och inte enbart stanna vid tillfället för behandlingen.

 

Användning av friskvårdsbidraget

Eftersom tantramassage i Göteborg, som man exempelvis kan få hos https://www.tantramassage.se/, är en hälsovårdande behandling så kan man i de flesta fall också använda sig av friskvårdsbidraget för att kunna finansiera behandlingen. Så även om man inte ser sig behöva en traditionell massage kan man dra nytta av stundens avslappning och sättet som man låter sin kropp och sinne starta en process för att sänka stressnivån. Det kan göra att man upptäcker smärtor och stelhet som man kanske inte ens kände till men som gör en stor skillnad när man fått alla knutor och låsningar lösta. 

 

Fler nyheter